Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Den nya terrorismen" by Wolfgang Hansson # Book PDF Kindle ePub Free

Den nya terrorismen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Den nya terrorismen
  • Author : Wolfgang Hansson
  • Release Date : January 14, 2017
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,Politics & Current Events,
  • Pages : * pages
  • Size : 1464 KB

Description

Är vi alla mĂ„ltavlor för den nya terrorn?
Vad har Paris, Köpenhamn, Bryssel, Nice och Istanbul gemensamt? De Àr alla europeiska stÀder som drabbats av den nya formen av terror dÀr oskyldiga mÀnniskor har blivit terroristernas mÄltavlor.
En trend inom den nya terrorismen Àr ett ökat inslag av gör-det-sjÀlv-terror. Individer som sympatiserar med en grupp utför terrordÄd i dess namn helt pÄ egen hand utan nÄgon koppling till en central organisation. Dessa ensamvargar Àr extremt svÄra att skydda sig mot eftersom förövarna sÀllan inviger nÄgon annan i sina planer. DÄdet i Nice sommaren 2016 Àr ett exempel.
Författaren och journalisten Wolfgang Hansson berÀttar initierat om hur terrorn förÀndrats efter 11 september-attackerna. Han frÄgar sig Àven hur vi ska hantera denna utveckling. Har vÀstvÀrldens svar pÄ terrorismen snarast lett till politiskt kaos och fler attacker? Och riskerar det demokratiska samhÀllet att undergrÀvas?
VÀstvÀrlden har en tendens att se varje terrordÄd som en isolerad hÀndelse. I sjÀlva verket Àr dÄden del i en medveten kamp frÄn Islamiska staten, al-Qaida och andra jihadistiska krafter att etablera ett fotfÀste i Mellanöstern för att sedan sprida sin makt till resten av vÀrlden och etablera en islamisk lagstiftning, sharia. Terror Àr deras vapen för att tillskansa sig makt som de aldrig skulle kunna nÄ pÄ demokratisk vÀg.
Wolfgang Hansson skildrar skarpsynt kriget mot terrorn, ett krig som kommer att pÄgÄ lÀnge och som inte gÄr att vinna i traditionell mening. För Àven om vÀstvÀrlden inte har skapat radikal islamism har det upprepade gÄnger matat monstret och gett det förutsÀttningar att vÀxa sig starkare.
»Det pĂ„gĂ„r en gigantisk slakt av oskyldiga civila i slow motion. Bortsett frĂ„n kriget i Syrien tror jag inte det Ă€r nĂ„got annat globalt vĂ„ldsfenomen som dödar lika mĂ„nga mĂ€nniskor. 2015 miste nĂ€stan 30 000 livet i olika terrordĂ„d.« Wolfgang Hansson


Free Books Download "Den nya terrorismen" PDF ePub Kindle