Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Den leende mördaren" by Per Svensson * Book PDF Kindle ePub Free

Den leende mördaren

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Den leende mördaren
  • Author : Per Svensson
  • Release Date : January 01, 1994
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 373 KB

Description

En 18-Ärig pojke frÄn ett litet skÄnskt samhÀlle mördar tvÄ jÀmnÄriga flickor. NÀr han erkÀnner ritar han en serieteckning. BÄde offer och mördare ler.

En försommarnatt klÀr sig en ung svensk fÀnrik i uniform, öppnar verkanseld och skjuter ihjÀl sju mÀnniskor.

En man som rastar sin hund hittar ett antal plastsÀckar vid Karlbergsstrand i Stockholm. SÀckarna visar sig innehÄlla ett styckat kvinnolik dÀr huvudet saknas.

NĂ€r vĂ„ldet exploderar reagerar den nĂ€rmaste omgivningen ofta genom att slĂ„ fast att det som skett Ă€r obegripligt. Det Ă€r som om det Ă€r en tröst att tĂ€nka sig ondskan som en meteorit som plötsligt slĂ„r ner i vardagen, en oförutsebar naturkatastrof, nĂ„got man inte kunnat göra nĂ„got Ă„t, nĂ„got som inte kommer att upprepas. Men ondskan Ă€r inte nĂ„gon meteorit. Ondskan Ă€r inte en frĂ€mling. Den finns mitt ibland oss och ibland bĂ€r den det goda och vĂ„rdande och beskyddande samhĂ€llets symbolladdade Ă€mbetsdrĂ€kter – lĂ€karrocken, officersuniformen. PĂ„ ett plan Ă€r kanske det mest skrĂ€mmande med "det meningslösa vĂ„ldet" inte att det saknar mening och Ă€r obegripligt, utan att det tvĂ€rtom sĂ„ lĂ€tt lĂ„ter sig uppfattas som ett meddelande vi helst vill slippa ta del av.

Journalisten Per Svensson har följt och analyserat nÄgra av de senaste Ärtiondenas mest uppmÀrksammade rÀttsfall. Han söker förklaringar till brotten och redovisar sina tankar och teorier om den samtida svenska ondskan.


Download Free Books "Den leende mördaren" PDF ePub Kindle